Games opening in:

UNIverzI-JA-DA!

IMG_7372

UNIverzI-JA-DA je projekt za dodjelu financijskih sredstava najboljim studentskim rješenjima koji pomažu u rješavanju otvorenih pitanja tijekom održavanja Europskih sveučilišnih igara u Zagrebu i Rijeci u srpnju 2016. godine (dalje u tekstu ESI2016). Studentski projekti trebaju doprinositi s društveno korisnim inovacijama koje će studentskoj populaciji te građanima općenito pomagati kod rješavanja izazova tijekom, ali i nakon ESI2016. Osnovni je smisao projekta UNIverzI-JA-DA pružiti priliku studentima da se na stvarnim zadacima i uz podršku mentora educiraju i upoznaju sa poduzetništvom te realiziraju svoju inovativnu ideju.

Projekt je, u suradnji sa Ministarstvom turizma RH, Gradom Zagrebom i Europskim sveučilišnim igrama Zagreb – Rijeka 2016, pokrenula Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) koja kroz Mrežu studentskih poduzetničkih inkubatora želi potaknuti studente na poduzetničke aktivnosti već za vrijeme studija.

Studenti (redovni i izvanredni) preddiplomskih, diplomskih i poslijediplomskih studija sveučilišta i ostalih visokoškolskih ustanova (veleučilišta i visokih škola) u Republici Hrvatskoj imali su priliku prijaviti projekt, pojedinačno ili u timu i to u tri kategorije; Mobilna aplikacija, Turistička promocija hrvatske kulture i sporta te Urbani Zagreb.

Tijekom studenog, odabrano je 10 finalista natječaja koji će svojim izvedbenim rješenjima doprinijeti samim Igrama, ali i steći iskustva za svoj poduzetnički početak. Svaki tim koji je proglašen finalistom nagrađen je sa 10.000 kn kako bi se potaknuo njihov doprinos.

What next?

What next

EUG News & Events

All News & Events
12 Jul

European Universities Games Zagreb-Rijeka 2016

25 Jul

Goodbye party

24 Jul

Without Hamlet

Sport doesn't build character, it reveals it

HEYWOOD BROUN

Winners never quit, losers never win

VINCE LOMBARDI

A lifetime of training for just 10 seconds

JESSE OWENS

I agree